PÅ EVENTYR FRU MADSEN I JAGTEN PÅ DEN STORE LAKS.

Afgang Nexø pinselørdag kl. 02.00 – kurs 355 grader 49 mile. Var fremme på fiskepladsen 6.30 og begyndte at fiske. Efter en halv time fik jeg et hug i 40 fod – det var en på 4 kg. Der var koldt vand så jeg satte kursen på SV, til en anden position som jeg havde fået. Vandet blev varmere derhen ad, men der skete ikke noget ved positionen, så jeg fortsatte på SV. 4 mile derfra fik jeg et hug i 70 fod – det var en på 11 kg. Fik sat ud igen – fortsatte på SV og en halv mile derfra kom der et hug i 70 fod – det var  en på 10 kg. Jeg fik sat grej, gik rundt og sejlede tilbage til positionen, men der sket ingenting. Rundt på SV igen – efter en mile kom der et hug i 70 fod – det var en på 12 kg. Fik sat grejet igen på SV, nu var det begyndt at friske 8-13 sek. Jeg fortsatte langs 40m kanten mod Simris – der skete ikke mere nu, og klokken var efterhånden blevet 17, så jeg hev op og satte kurs mod Allinge.
På kajen blev jeg mødt af min kone og svigerdatter – klokken var nu omkring 19.30 og vi gik ud og fik en god middag. Vi spiste på restaurant Marco Polo og det kan varmt anbefales. Efter god mad og drikke var det til køjs tid – uret var sat til kl 02.00 og det var afgang kl. 03.00.
Kurs 11 grader 35 mile tilbage til det sted hvor jeg fik de store om lørdagen. Satte ud ½ mile før positionen og efter en ½ time kom der et hug på sideplander – det var en på 11 kg. Drejede op på Ø/NØ på strømmen og gik op mod positionen, og der kom igen et hug på sideplander – en på 12 kg. Drejede rundt og gik tilbage med strømmen, men der skete ingenting. Kunne se fiskene på loddet. Gik tilbage til startpositionen og gik tilbage mod strømmen igen. Fik igen et hug på sideplander – en på 10 kg. Jeg fortsatte lidt op mod strømmen da jeg fik et hug igen – igen på sideplander. Denne gang en på 10 kg. Drejede rundt og gik med strømmen, tilbage til startpositionen – da jeg tænkte at med så mange store fisk, må den helt store også være her.:-)
Kom tilbage til startpositionen, rundt med Fru Madsen mod strømmen og fik et hug på sideplander – en på 13 kg. Fortsatte mod strømmen og gik ud for at skifte til et numalet blink på den ene sideplander, da der kom et hug på den yderste sideplander i styrbord side, som tog 800 fod i første hug. Jeg gik igang med at bjærge røvhalerne og dipsy, svingede båden rundt så jeg gik med søen, slog skrue og autopilot fra og så var det tid til at figte fisk. Kunne godt mærke det var en god fisk. Da fanden tog ved den og den gik fra den ene side til den anden og gik udenom den yderste sideplander i bagbords side, så jeg måtte have stangen rundt om de 3 stænger med sideplander i bagbord side. Nu var den foran sideplanderne i bagbords side – jeg fik den ind til den var 100 fod fra båden, da den kom op og jeg så  ryggen af den, og der fik jeg store øjne – 15+…….Da den løb 300 fod igen. Jeg tænkte den skulle bare i båden – jeg fik den ind til båden og nu var det tid for at få den i kejsen. Fik den op på dækket – kiggede på den, vejede den til 17+ og tænkte BINGO.
Gik nu igang med at bjærge grej og nu var det kurs mod Tejn, så jeg kunne få den på Bills vægt. Bill havde ikke selv tid men sendte Jan og hans kone ned med vægten – fik den vejet og den viste 17,16 kg.
Nu var det tid til en velfortjent øl på kajen – hvorefter turen gik hjem til Nexø til min meget tålmodige kone.

Knæk og bræk team Fru Madsen – Gnom.