Lørdag den 6/4 var jeg på havet igen. Jeg tog alene afsted tæt på middag efter en meget laaang formiddag… Havet så bare fint ud 🙂 Jeg satte grejer udenfor Hammerhavnen og gik nordpå. Da jeg kom til 3 mil grænsen skulle jeg prøve med mine plannerboards. Jeg fik lige hevet den ene planner ned fra taget, da den ene sideplanner gik. Det blev til en fin fisk på 4 kg. Jeg tog sydpå og pakkede plannerboardene sammen igen, da jeg ville tættere på land.
Lidt senere fik jeg et dobbelthug på begge mine downriggere i 35 og 50 fod. Den ene stak af men jeg fik en på 3 kg i båden. Fortsatte tilbage mod Hammerhavnen og lidt udenfor havnen gik dene ene sideplanner igen. Denne gang løb den langt og stærkt. Jeg måtte spænde bremsen to gange mens jeg tog resten af grejet ind og alligevel havde den trukket 1100 fod, før jeg fik fat i stangen.
Jeg kæmpede lidt men kunne se, at den ville bare ikke med mig og da jeg kun har ca. 1300 fod på hjulet, valgte jeg at stikke efter den, hvilket var lettere sagt end gjort! med stangen i hånden fik jeg åbnet vinduet indefra og stukket stangen ind udefra, så jeg kunne komme til at styre båden. Da der var 400 fod til fisken, satte jeg båden i frigear og baksede mig ud på dækket for at fighte fisken. Efter 40 min. fik jeg en “sølle” 10 kgs laks om bord og fandt ud af, hvorfor den kunne løbe så langt – den var kroget ved halen. En herlig kamp, men resultatet krævede desværre ikke Bills vægt, som jeg havde troet og drømmen om at vinde Bornholmerlaksen brast.
Hilsen Blomme

Ps. Sidste billede viser, hvor krogen har trukket sig gennem fisken.