Jeg synes ikke, at der er noget som helst at glæde sig over i forbindelse med restriktionerne i det rekreative fiskeri efter torsk og laks. Fiskestoppet efter torsk i den østlige Østersø følges nu op af et forbud i den vestlige del i perioden 15. Januar til 31. Marts, og så må man resten af året kun fange en enkelt torsk per mand per fisketur. Latterligt!

Ligeså latterligt er bestemmelsen om, at man per mand per fisketur kun må hjemtage en enkelt laks, som ovenikøbet skal være fedtfinneklippet. Hvis alle udsatte laks blev fedtfinneklippet ville det måske være til at leve med, men sådan er virkeligheden jo ikke. Millioner af kunstigt klækkede og opfodrede smolt sættes ud uden at være blevet klippet i fedtfinnen. Fedtfinneklipning er både mandskabskrævende og besværligt og dermed økonomisk belastende for udsætningsprojekterne.

I 2022 bliver Bornholms Trollingklub altså stort set en klub for catch & releasefiskere, der skal ælte rundt med friskfangede laks for blot at sætte dem ud igen.

For at redde laksebestanden må vi nok gå i gang med at skifte alle trekroge til enkeltkroge uden modhage for at skåne de femten-tyve helfinnede laks, der skal genudsættes, inden der måske/måske ikke dukker en fedtfinneklippet laks op.

Eller skal vi helt undlade kroge?

Mh Poul Postmester