Kære medlemmer

Vi havde en fin generalforsamling i Nexø Hallen med god stemning og god mad.

 

Bestyrelsesberetning, ændrede vedtægter og beslutningsreferat kan ses på hjemmesiden: Information (bornholmstrollingklub.dk). Husk  evt. opdatering.

 

På generalforsamlingen blev der efterspurgt oplysninger om lakseudsætninger. Bestyrelsen har p.t. kunnet fremskaffe nedenstående tal fra 2019:

 

Officielle udsætninger af laks i Østersøen i 2019

                                

Finneklippede

Sweden 1,52 million smolt

Finland 1,3 million smolt

Estonia 63 000 smolt

Latvia ca 800 000 smolt

 

I alt ca. 3 683 000 styk

 

 

Uden finneklipning

Russia 600 000 smolt

Poland ca 217 000 smolt (stopped clipping 2016). 

Lithuanua 21 000 smolt

 

I alt ca. 838 000 styk

 

 

In Germany and Denmark no official smolt releases. 

 

 

 

  • Formentlig er antallet af udsætninger højere, for i de fleste udsætningsprojekter sørger man for en portion reservefisk i tilfælde af uheld/dødelighed. Hvad sker der med dem, der er til overs, hvis der ikke sker uheld? De ryger næppe i kloakken!
  • Sandsynligvis er antal fedtfinneklippede lavere end angivet for der er i stor udstrækning kun tale om egenkontrol, og man sparer penge ved at undlade klipning og bare sætte smolt ud uden berøring af menneskehånd.
  • Der er to typer af vandløbsudsætninger:

1) lovpligtige kompensationsudsætninger, hvor kraftværk og andre menneskabte anlæg totalt (og i nærmeste fremtid for ikke at sige altid) har spoleret den naturlige opgang, fordi passage er fysisk umulig.

2) frivillige (private og statslige) projekter for at genskabe en bestand (og fiskepotentiale), hvor vandløbet har været midlertidigt maltrakteret (ødelagte gydebanker, forurening, udretninger, gamle opstemninger osv.) og hvor antallet af gydevandrende laks er sunket til et kritisk lavt niveau.

 

Mvh Bestyrelsen