Jeg var for nyligt i Kroatien og fiske med en god ven fra hans båd. Jeg havde medbragt 60 kg. brisling fra Bornholm, så vi havde lidt “chunk” at starte med. Det gik fint og vi fangede ialt 2 blufin tun på anslået 50 kg. og 2 mindre albacore tun på ca. 10 kg stykket.
Derudover havde vi en sjov oplevelse, hvor vi så noget plaske rundt i overfladen lige ved den nærmeste ballon. Det lignede en haj – og umiddelbart efter fik jeg et hug på min øverste stang, der selvfølgelig var det letteste grej med 40 lbs hjul og stang.
Den tog to eksplosionsudløb med stor kraft, og vi var noget i tvivl om, hvad der havde hugget.
Samtidigt viste der sig en stor blåhaj i overfladen ved båden, hvor den svømmede rundt, mens jeg havde fisk på – så forvirringen var total.
Det viste sig efter endnu et par mindre udløb og en ½ times tid senere, at det var endnu en tun, der havde hugget. Den var noget større end vores tidligere og vi skød den til ca. 100 kg, men da den var helt inde ved båden ramte linen badestigen, og den sprang øjeblikkeligt….Det gjorde nu ikke så meget, da der netop var indført tunstop fra dagen før – så vi måtte ikke tage fisken med alligevel.
 
Hajen bed på en af de andres tungere stænger umiddelbart efter, så den fik vi pumpet ind og klippet af – den havde iøvrigt en krog siddende i mundvigen i forvejen, så den havde ikke lært noget…
 
Min ven Peter optog lidt af fighten med tunen, og i kan fornemme, hvilken kraft der er bare i de mindre udløb som den laver. Det skal lige nævnes, at bremsen står så hårdt, at man ikke kan trække line af hjulet med de bare hænder…og i kan også høre, at vi diskuterer lidt om, hvad mon har hugget..
 
Jeg vedhæfter også et foto af “min” tun på ca. 50 kg…
 
God fornøjelse.
 
/Søren Dalberg-Pedersen
 
http://www.youtube.com/user/peterenghoff?feature=mhsn#p/a/u/1/FKVzccM3a5k