Blog historie 1. dec. 2012

Så blev det d.1. dec. og den første låge i ”december fiskebloggen” skulle åbnes. Det var jo spændende hvad der gemte sig bag denne, men det måtte tiden jo vise.

På havnen mødte jeg B. ”Blomme”, som jo som sædvanlig skulle fedte rundt med et eller andet ligegyldigt elektronik projekt til ”Sukai”. Det tog mig da også kun nøjagtigt 3 sekunder, at overtale ham til i stedet at tage på havet og fiske.

Vi stimede begge ud mod 13eren, jeg blev heromkring, Bjarne fortsatte. Her lå en del andre både, der meldte om rimelig gode fangster. Bjarne vendte noget senere tilbage og sluttelig sejlede vi rundt om hinanden, for som vi talte om over radioen, kunne det jo være at vi kunne indcirkle laksene. Bjarne havde vidst nok noget småt, på krogene (fandt ikke helt ud af hvad det var), og grundet det efterhånden noget sene tidspunkt, besluttede han at sejle ind. Jeg skulle til fest om aftenen, så det var i mit tilfælde ikke særlig belejligt med et hug lige nu.

 Men for at historien jo skal blive god, så tog fanden selvfølgelig pludselig ved det ene hjul der fiskede i 115 fods dybde. 1-2-3-4-5-6-700 fod line i kanon fart rykket af hjulet med en endeløs hylen. Jeg rippede hurtigt dækket for stænger og kugler mens adrenalinen pumpede rundt i kroppen. Jeg formodede at der var en pæn størrelse på fisken for enden af linen. Til sidst var der ikke så forfærdelig meget line tilbage så nu måtte fighten starte. Den var gået dybt og havde ikke tænkt sig at komme lige ind til båden, og give mig et ”julekys”. Jeg halede ind, og lod den løbe lidt igen, og efter ca.25 minutter havde jeg den inde ved båden, nettede den og halede den om bord. I munden havde den” den stive ”I guld orange. Pyha tænkte jeg og udstødte et glædeshyl, der helt sikkert har kunne høres helt nede i butik”Check Point”.

 Jeg var nu temmelig glad trods tids og (pladsnød i skabs fryseren), her måtte jeg presse fisken ind som i bedste ”Tokyo tog stil”.

 Den første låge i december fiskebloggen gemte nemlig på en laks på 11kg (bådrekord i ny båd).

Mange fiske og  julehilsener fra

Jan Brochmann