7 Maj.

Mandag 6 Maj havde jeg lidt abstinenser efter at komme på havet .Derfor besluttede jeg, at stime en aftenstur op mod Hammeren. Grejet blev sat. 2  sideplannere , 4 på riggen og en sniger. Efter en times sejlads besluttede jeg mig for at lave grej tjek .Alt blev sat igen, og jeg sad nu og kikkede intenst på ekkoloddet. Pludselig var der nogle krøllede lodninger i over fladen, som 10 sekunder senere blev efterfulgt af et voldsomt udløb på riggen. Alt grejet blev bjerget så fighten kunne begynde. Nu skulle der en fisk med hjem!!!!!. Men ak, fisken lavede nogle voldsomme ryk og stod af. Som bekendt skal man ikke give op, og da båden havde vendt sig 180 grader, besluttede jeg at sejle tilbage efter fisken. Da alt grej jo var ryddet, tog jeg den stang fisken lige var hoppet af, med det samme blik på, 60fod ud og ned på 15fod. I samme nu startede igen et voldsomt udløb, så jeg troede at linen var kommet i skruen ,men nej, der var sgu allerede fisk på denne ene stang . Op med kuglen, det var jo let nok, og fighten kunne  allerede  begynde. Efter et kvarter lå der en fin laks på 8,4kg på dækket. Dette virkede jo helt utrolig, men sandt var det jo. Så jeg besluttede at jeg nu ville sætte fire stænger og trolle hjemover. Jeg havde igen intet grej ude, og nu tog jeg igen stangen fra før, 60fod ud og ned på 15 fod, og helt vanvittigt skete det samme igen, hug på denne ene stang, før jeg havde sluppet taget i den. Denne gang blev det en laks på 5,2 kg. Jeg må indrømme at jeg har da aldrig oplevet noget så fantastisk før. Nu var jeg grundet tidspunktet klar til at sejle hjem igen ,  men tænk hvis jeg var blevet her lidt længere tid!!!!. Man kan jo sluttelig stille spørgsmålet om man egentlig behøver mere end en stang for at trolle ??????. En super eftermiddag  på havet.

Mange lakse hilsener fra  

 Jan Brochmann