Trolling ture sydøst for Bornholm, marts 2009.
 
Endeligt et år hvor vinden var nådig for os trollingfiskere i weekenderne i marts måned. Det gav mig og andre trollingfiskere mulighed for at fiske sydøst for øen, hvor det heldigvis også viste sig, at laksene stod og fedede sig op med brisling i de områder.
Især “Bakkerne” og pladserne nordøst for området som “bob” og andre pladser i det område, holdt både mange smålaks og enkelte kæmper som den flotte 15,4 kg’s laks som Jogvan tog den 14. marts. (holder stadig 1.pladsen d.d. i Bornholmerlaksen)
Jeg forsøgte en enkel gang at gå mere sydligt end Bakkerne, men ramte kun laksen når jeg trollede tilbage op mod Bakkerne.
 
Især her sidst i marts måned var vi mange på pladsen og de fleste af os havde op til flere laks med hjem. Min bedste tur var her den 28. marts, hvor jeg fik 6 pæne smålaks og mistede en rigtig basse som næsten tømte hjulet før den stoppede og et øjeblik efter stod af. I øvrigt havde vi mange oplevelser med laks der bed forsigtigt og som vi derfor mistede.
De bed på lidt af hvert. Jeg fik de fleste på flasher og den (lille) stive eller dodger og den stive. Den største bed på en Raptor som jeg også ved Leif havde mange hug på. Her de sidste ture tog jeg flest i dybden (90 fod), men vi har fanget laksene i alle dybder. Rigtig dybt har det ikke været muligt at prøve, p.gr.a. de mange torsk som generede voldsomt i perioder. Vandtemperaturen har i hele perioden på mit termometer vist fra 2.8 til 3.3 gr C i overfladen.
 
Det er nu spændende om laksene bliver i området og hvornår de flytter over på vestsiden ned mod Rügen, som jeg regner med at prøve fra midt april. 
 
Knæk og bræk derude, kæmpelaksen går stadig og venter på os.
 
Anders