Som de fleste børn og voksne ved, så er der i denne tid stor travlhed i julemandens værksted. Der produceres kalenderlys, adventskranse, låge- og  pakkekalendere og klippes julepynt i et særdeles højt tempo, og samtidig får julemanden hjælp til at pakke de gaver ind, som artige børn får juleaften.

 

Der er nok ikke så mange, der ved, at der også deles gaver ud andre steder, men det gør der.

 

 I trollingklubbens lånte lokaler afholdes om få dage en stor fest, hvor man både kan vinde gaver og spise æbleskiver – dog uden æbler. Man skal naturligvis gøre sig fortjent til at få en gave, og det er ikke nok bare at være artig lige som ved julemandens gaver – næ, man kommer kun i betragtning, hvis man har fanget en blogfisk og derefter tegner og fortæller om den. Dem, der møder op uden at have fanget og fortalt om en blogfisk, må nøjes med kaffe og æbleskiver, og det er selvfølgelig ærgerligt for dem.

 

 Ligesom der er børn, der klager til julemanden over, at man skal have været artig et helt år for at få en gave, så er der også trollingfolk, der brokker sig over reglerne for at vinde en blogfisk-præmie.

Nogle mener, at man skal have en gave, hvis man fanger den største, tykkeste eller længste blogfisk, andre synes, at gaven skal tilfalde den, der fanger flest og nogle helt andre mener, at man slet ikke behøver at fange en eneste blogfisk, hvis bare man kan fortælle, at man vist nok har set én.

 

 En fjerde gruppe tror, at gaverne uddeles efter, hvor sød man er, og at man skal vise sin blogfisk frem med velpudsede, tandpastaforberedte tænder og sige ‘appelsiiiin’, og endelig er der nogle, der tror, at en historie om en blogfisk skal være alenlang, hvorfor de slider tommelfingrene i laser på SMS-telefonens taster.

 

 Julemanden kan godt blive træt af børn, der brokker sig, og det ender måske med, at han slet ikke gider dele gaver ud, men sådan er det ikke i trollingklubben. For at gøre alle tilfredse har formanden for gaveafdelingen netop udsendt en mail med besked om, at det er blevet besluttet, at der bruges flere penge på endnu flere gaver ved Den Store Fest for Blogfisken.

 

 Så bliver alle nok glade – måske.